Pursaklar İlçemizde gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutma ve spora yönlendirme amaçlı, Ücretsiz "Futbol Eğitimi" başlatıldı.

            Pursaklar Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Alpaslan Yalçınkaya yapılan çalışma ile ilgili ; Pursaklar bölgesi yeni İlçe olması nedeiyle, gelişmeye açık, spor tesisi, spor alanları açısından bakir bir bölge olduğu herkes tarafından bilinen ve gelişmesi için Gençlik Spor Bakanlığı, Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından desteklenen bir taşra bölgesidir.

            Bu anlamda  Gençlik ve Spor Bakanlığımızla ve Pursaklar Belediyemizle ortak proje ve çalışmalar yürütmekteyiz. Pursaklar Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğümüzde Badminton, Judo, Boks, Wushu, Halter, Taekvondo, Atletizm, Kurslarının yanına şimdi de Futbol Eğitim Kursu açtık. İlk açtığımız kurslarda örneğin Judo, Boks, Wushu gibi çeşitli branşlarda Türkiye ve olimpiyat dereceleri çıkardık. Futbolda da antrenörümüz, Okan Nara büyük bir disiplin ve azimle gençlerimizi çalıştırmaktadır. Sporu yaygınlaştırmak ve daha fazla gence ulaşmak için okullarda “Yetenek Taraması” yaptık. Futbol Türkiye de ve dünyada sevilen ve yaygın bir branş, hedefimiz;  Uluslar arası arenada başarılı olacak sporcular yetiştirmek.Tabi ki spor disiplin, ciddiyet ve fedakârlık ister ama biz gençlerimizi bir makine gibi görmüyoruz. Onların davranışlarına arkadaşlarıyla ilişkilerine anne- babalarıyla olan davranış ve tutumlarına da önem veriyoruz. Yani gençleri sadece derece elde etmek, madalya almak ya da dünya şampiyonu olmaları için değil; ahlaklı, saygılı, erdemli, güvenilir şahsiyetler olmaları için de uğraşmak lazım. Biz bu amaçla Pursaklar’da gençlerimize Adab-ı Muaşeret dersleri veriyoruz.

        Gençliğin ruhu, işleyen bir tarla gibi… Kendi haline bırakırsanız orada ısırgandan ve dikenden başka bir şey bulamazsınız… Gençlerimize  ahlaktan başlayıp aşka kadar uzanan bir prespektif içerisinde Erdemli bir genç olmayı anlatabilir ve onlara doğru yol gösterebilirsek; hayatın içinde var olma mücadelesinde benliklerini kaybetmeden, ahlak, adalet, şahsiyetin,  insan hayatında ne denli değerli olduğunu kavrayacaklardır. Gençlerimizi faaliyetlerimizde görmek istiyoruz. Bu Yüzden diyoruz ki HAYDİ GENÇLER SPORA…

        Pursaklar ilçemizde sporun ve sporcunun yaygınlaşması için hiçbir desteği esirgemeyen başta Ankara Gençlik Hizmetleri ve  Spor il Müdürümüz Sayın Dr. Burhan BAŞOĞLU’na ve Pursaklar Belediye Başkanımız Sayın Selçuk ÇETİN Bey şükran ve minnetlerimi sunarım. dedi.