Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonunda Çanakkale Sanat Tiyatrosu’nun Mevlana adlı tek kişilik tiyatro oyunu sahnelendi. Program öncesinde Yenimahalle Gençlik Merkezi tanıtım standında liderler tarafından gençlere Bakanlık ve merkez faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

            Açılış konuşmalarıyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam etti. Programa Gençlik Merkezlerinden Sorumlu Daire Başkanı Gürkan Tekin, Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürlüğü             Bilim Sanat ve Kültür Faaliyetleri Daire Başkanı Feride Bitirim, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Şahsuvar Erbaş ve Gençlik Merkezlerinden Sorumlu Şube Müdürü Fatih Konuksever katıldı.

Irk, din ve mezhep farkı gözetmeyen merhameti, insan sevgisi, tevazuu sadece İslam alemini değil tüm insanlığı kendisine hayran bırakan Mevlana’nın hayatından kısa hikayeler sunan Çanakkale Sanat Tiyatrosu’nun Mevlana adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Yöneten, yazan ve oynayan Abdulkadir KATRA tarafından tek kişilik oyun olarak sahnelenen Mevlana tiyatrosu izleyicilerden tam not aldı.