21 Haziran 2018 tarihinde Demet Parkında Yenimahalle İlçe Müdürlüğü ile Yenimahalle İlçe Sağlık Müdürlüğü ortaklaşa olarak düzenlediği faaliyette Koşabiliyorken Koş Projesinin yanı sıra İlçe Sağlık Müdürlüğünün hareketli yaşam ve sağlıklı beslenme teması da işlendi.


İl Sağlık Müdürü, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Sağlık Müdürü, Şube Müdürleri, Kaymakamlık çalışanları, vatandaşların yoğun katılımı ile 500 kişiye ulaşan sayı ile sağlıklı beslenmenin önemi, şeker ölçümü, tansiyon ölçümü, tütün maddelerinin zararları ile ilegili bilgilendirme ve karbonmonoksit ölçümü yapılmasının yanı sıra katılımcılara su ve meyve ikramları da yapıldı. egzersizlere başlamadan evvel ısınma hareketleri ile esnetme ve gerdirmenin nasıl yapılacağı uygulamalı olarak anlatıldı akabinde yürüyüş düzenlendi ve bitişinde katılımcılara günün anısına Koşabiliyorken Koş tişörtleri dağıtıldı.

Yenimahalle Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Güven KURT katılımcılara sağlıklı yaşamda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirme konuşması yaparken gün içerisinde 2 saatten daha fazla hareketsiz kalınmamasının altını çizdi. her yaşta hareketin bedenimiz için ihtiyaç olduğu ve bunun için kıyafet, yer, zaman ve benzeri bahanelerden uzak durularak günlük yürüyüş ve hafif tempoda koşunun fiziksel hareketliliğe katkısı ile sağlıklı ve zinde bir yaşlılığın hazırlanmasındaki öneminin altını çizdi. İlçe müdürlüğü personelleri ve antrenörleri de faaliyete katılarak katılımcılara rehberlik ve bilgilendirme konusunda yardımcı oldular.