Akyurt Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü Amatör Spor Haftasına düzenlediği açılış töreni ile start verdi.

Akyurt Spor Salonunda gerçekleşen açılış töreni Akyurt Kaymakamı Osman ALTIN, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin AYANTAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan AYCAN, Ankara GHSİM Şube Müdürü Mustafa ÇOŞKUN, Akyurt Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal YURTOĞLU, birim amirleri ve amatör sporcular ve Akyurt halkının katılımı ile gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreni Akyurt Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal YURTOĞLU açılış konuşması ile devam etti. YURTOĞLU konuşmasında ; Amatör Spor Haftasının 09-15 Ekim tarihleri arasında çeşitli branşlarda müsabakalar ve etkinlikler ile kutlanacağını  bu vesile ile tüm halkimizi spor alanlarına davet ettiğini belirtti.  Akyurt Kaymakamı Osman ALTIN, Amatör Spor Haftası ile ilgili yaptığı konuşmasında Amatör Sporun önemine değinirken, böyle bir haftanın kutlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. Akyurt Belediye Başkanı Gültekin AYANTAŞ ise konuşmasında Amatör sporun ülke sporunun kalbi olduğunu ve gerekli değerin her zamankinden daha fazla verilmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Mehteran Takımı gösterisinin sundu. Taekwondo, Boks, Judo ve Güreş branşlarında sporcular sportif gösterilerin sergiledi. 09 Ekim 2017 tarihinde başlayan Amatör Spor Haftası 15 Ekim 2017 tarihine kadar  devam edecek.