Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Amatör Spor Haftası kapsamında düzenlediği "Sporun En"leri ödül töreninde ödüller sahiplerini buldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyon Ankara  Vali Yardımcısı Recep Erkılıç, ASKK Temsilcisi Hatip Çopur, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Spor İl Temsilcileri ve sporseverlerin katılımı ile gerçekleşti.

Program Barış Pınarı Harekatındaki Mehmetçiklerimiz için  Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından zafer duasının okunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasın ardından İl Müdürü Ferhat Türkoğlu açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Ferhat Türkoğlu, açılış törenindeki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde spor alanında son 18 yılda çok ciddi yatırımlar ve projeler gerçekleştirildiğini ifade etti.

En büyük hedef ve önceliklerinin, 7'de 70'e halk sağlığının korunması, yarınların teminatı gençlerin sağlıklı ve başarılı bir birey olarak yetiştirilmesi olduğunu belirten Türkoğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi spor insanlığın ortak dilidir. Farklı dilleri konuşan, farklı renklere sahip, farklı inançlardan ve farklı kültürlerden insanların aynı amaç doğrultusunda bir araya gelmesi aslında dünyadaki diğer sorunların çözümü için de bize yol gösteriyor. Bizler de Ankara'da sporda birlik, beraberlik ve dayanışmanın tesisi ve sportif hareketliğinin sağlanması adına çalışmalarımıza var gücümüzle devam ediyoruz."

Wushu , Karate ve Capueira gösterileri ile renklenen törende 22 ayrı branşta, 40 başarılı sporcu atıcılık, badminton, bedensel engelli masa tenisi, görme engelliler halter, güreş, dart, halter, işitme engelliler badminton, karate, bilek güreşi, judo, okçuluk, kick boks, modern pentatlon, sualtı hokeyi, satranç, görme engelliler atletizm, özel sporcular masa tenisi, tekvando, voleybol, özel sporcular yüzme ve wushu branşlarında ödüllere layık görüldü.

Sporun En’leri kategorisinde yılın sporcusu ödülü Rıza Kayaalp’e, yılın gönüllüsü ödülü Ümit Pehlevan’a, yılın engel tanımayanı ödülü Osman Çakmak’a,  yılın onur ödülü Erdogan Dulda’ya, yılın  amatör gazetecileri ödülü Ali Öcal, Ömer Önder, Kemal Çeliker’e,  yılın antrenörü ödülü Mahmut Şamil Ergin, Erdal Eryıldırım, Mehmet Çetin’e verildi.