Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında ceza infaz kurumundaki 12-21 yaş arasındaki genç tutuklu, hükümlü ve yükümlülerin sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerden yararlandırarak toplum hayatında yerlerini almalarında katkı sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

Kurumda bulunan Genç tutuklu, hükümlü ve yükümlülerin kişisel gelişimlerine ve sosyal uyumlarına katkıda bulunmak amacıyla uzmanlar tarafından eğitsel, sosyal, kültürel, sportif, proje ve faaliyetler düzenlenerek rehabilitasyon süreçlerine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Bu projeler doğrultusunda ceza infaz kurumunda bulunan tutuklu, hükümlü ve yükümlülerin, milli, manevi ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak yeniden suça sürüklenmelerinin önlemek amaçlanmaktadır.

          Projenin sağlıklı yürütülmesi amacıyla Adalet Bakanlığı Ankara’da bulunan ceza evleri müdürleri ve Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü şube müdürleri proje kapsamında neler yapabilecekleri, hedefler ve beklentiler üzerine istişare toplantısı gerçekleştirdi.