Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü tarafından 2012 yılından bu yana organize edilen ve bu yıl 7. si düzenlenen Kamu Futbol Turnuvası final müsabakaları ile sona erdi.

      “Skor ne olursa olsun kazanan dostluk olsun” parolasıyla düzenlenen turnuvaya 86 Kamu Kurum ve Kuruluş takımı ve toplamda 1600 sporcunun katilimi ile gerçekleşen turnuva grup, çeyrek ve yarı final müsabakalarının ardından final mücadelesi ile son buldu. 14 Temmuz 2017 tarihinde Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü arasında oynanan final maçının normal süresi 0–0 sona erdi.   Şampiyonu seri penaltılar belirledi. Rakibine 5-4 üstünlük sağlayan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü şampiyonluk ipini göğüsledi. Turnuvada 3.lüğü Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü elde ederken Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü turnuvayı 4. olarak tamamladı.

     Final Müsabakalarının ardından yapılan kupa töreninde Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne Şampiyonluk kupası Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan YILDIZ adına Şube Müdürü Yusuf KILIÇ tarafından verildi. Dereceye giren ilk dört takıma kupa, madalya ve çeşitli sportif ödülleri katılımcı kurum ve kuruluşların yöneticileri tarafından takdim edildi.

   Turnuvanın ardından Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan YILDIZ yaptığı açıklamada “ Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 7. Si düzenlenen tunuvada Şampiyon olan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünü başarılarından dolayı kutladı. Kurumlarımızın turnuvamızı, dostluk ve fairplay anlayışı içince daha anlamlı hale getirmelerinin mutluluk verici olduğunu belirti. Tüm takımları ayrı ayrı tebrik eden YILDIZ, turnuvada katkılarını esirgemeyen Türkiye Futbol Federasyonuna, AASKF’ ye ve tüm görevlilere teşekkürlerini sundu.