Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı – Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen, Genç Bakış Gençlik Grubu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Life is Beautiful When Sharing – Hayat Paylaşınca Güzel projesi kapsamında Türkiye, Makedonya, Bulgaristan Romanya, Polonya ve İspanya’dan toplam 38 yabancı öğrenci Ankara’ya geldi. Proje koordinatörlerinden Muhammed KOÇ ve Yalçın YILMAZ; Projemiz özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayan gençler ile sosyal ve kültürel diyalogun arttırılması, gençler arası paylaşmanın ve işbirliğinin önemine dikkat çekmek amacı ile tasarlanmış bir projedir. 9 Kasım 2015 tarihinde başlayan projemiz kapsamında, kültürel çeşitlilik, eşitlik ve pozitif ayrımcılık, Avrupa’da girişimcilik, gençlik çalışmaları ve kültürel geziler, seminer & grup toplantıları ve resmi ziyaretler gerçekleştireceklerini, bu çalışmalar ile hedef gruplar üzerinde pozitif etkiler bırakmak istedikleri belirtti. Projenin çok ortaklı tasarlanmış bir proje olduğuna değinen koordinatörler, projede gerçekleştirilen faaliyetlerin çeşitli çalışmalar ile hedef gruplara duyurularak Erasmus+ faaliyetlerinin bu gruplar üzerinde etkisin arttırılması ve katılımlarının sağlanmasına da destek vereceklerini belirtti.

Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden katılımcılar Atıcılık poligonunda düzenlenen faaliyetleri takip ettiler. Sonrasında Ankara Arena Spor Salonunda basketbol maçı yaptılar ve tesisi gezdiler. Naili Moran Atletizm tesislerinde uzman antrenörlerin gözetiminde Cirit sporuyla ilgili bir etkinliğe katıldılar.

Keçiören Gençlik Merkezi’ni de ziyaret eden grup, Gençlik Merkezi Müdürü Gülcan IRMAK ÖZBAĞ ve liderler tarafından karşılanarak, merkezdeki gençlik çalışmaları ve faaliyetleri tanıma ve katılma imkanı buldu.

Gençlik Merkezi Müdürü ÖZBAĞ; “Projenin farklı ülkelere mensup gençler arası diyalogun arttırılması ve Türkiye’nin AB üyelik sürecine katkı sağladığını da belirterek, merkezimizce ağırladığımız gençler ile oldukça verimli çalışmalar yaptık, merkezimizde gerçekleştirilen faaliyetlerimize aktif olarak katılımlarını sağladık. Gençlerimizin gençlik merkezlerinin faydalarını ve kişisel gelişime olan etkisini kavramalarını sağladık. Projeye destek verdiğimiz için mutluyuz” şeklinde konuştu.

Gençlik Merkezinde tanıtım sunumu ve Dini Musiki dinletisinden sonra Ebru sanatı etkinliğine katılan gençlerin ilk defa gördükleri bu sanat karşısında heyecanları görülmeye değerdi. Misafirler, Gençlik merkezi gönüllülerinin ve Halk oyunları eğitmeni Azer Bayramlı’nın gösterisini büyük bir keyifle takip ettiler. 

09 Kasım 2015 tarihinde başlayan proje 16 Kasım 2015 tarihinde sona ermiştir.