Ankara Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Eskrim Spor Salonu yapılan Bakım - Onarım çalışmaları sonucunda yeni hali ile hizmet vermeye devam ediyor.

Eskrim Spor Salonu içerisinde  ve dışarısında yapılan yenileme çalışmaları ile eski halinden eser bırakmadı.  Salon içerisinde mevcut bulunan pistler tamamen kaldırılarak yerine Avrupa standartlarında beş adet eskrim pisti serildi. Ayrıca puanlama sistemi aperelerin Avrupa standarlarına uygun hale getirilerek   sporcuların müsabaka esnasında görebilecekleri şekilde dizayn edilmiş olup, müsabaka esnasında aldıkları sayıları daha rahat görmeleri sağlanmıştır.

Daha önce müstecir tarafından kullanılan sözleşme gereği boşaltılan küçük salon 10 yaş ve daha alt yaş grupları  için antrenman salonu olarak düzenlendi.

Spor Salonu dış bölümü ve çevresi tamamen yenilenerek salonun pencereli eskrim spor müsabakalarından görüntülerle kaplanarak salon dışından salon içerisinin görünmemesi sağlandı. Yapılan yenileme çalışmalarında Sporcu velileri de unutulmamış, veli bekleme salonu ve antrenman esnasında boş vakitlerini değerlendirmeleri için  salon çevresine kurulan  kondisyon aletlerinde spor yapma imkanı sağlanmıştır.

İl Müdürü Dr. Burhan Başoğlu yaptığı açıklamada “Başkentimizin ve Eskrim Sporunun böyle bir salona ihtiyacı vardı. Özeleştiri getirmek gerekirse uzun yıllar boyunca  yenileme çalışması yapılmayan salonumuzu imkanlarımızın dahilinde  Avrupa Standartlarında bir salon haline getirdik. Salonumuzun  Eskrime gönül veren , bu spora başlamak isteyen tüm vatandaşlarımızı açık olduğunu belirtir, salonumuzun eskrim camiasına ve sporcularımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.