Yetenek Taraması Nedir ?

 Yetenek Taraması, çocukların spora yatkınlık durumunu tespit etmeye yönelik gerçekleştirilen bir dizi sportif test ve    ölçümden oluşur.

Yetenek Taraması Ne Zaman Yapılır?

Her sene eğitim öğretim yılı 2. döneminde 81 ilde eş zamanlı olarak yapılır.

Yetenek Taramasına Kimler Katılabilir?

Her yıl yalnızca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı  tüm eğitim (resmi ve özel) kurumlarında ilkokul 3.sınıf öğrencilerine uygulanır.

Yetenek Taramasına Nasıl Katılım Sağlanır?

Her eğitim-öğretim dönemi başında tüm ilkokullara test duyurusu yapılırak 3.sınıf öğrencileri ve velilerinin bilgilendirilmesi istenir. Öğrenciler toplu bir şekilde okulları ile birlikte tarama noktasına gelerek testlere katılır.Bu bilgilendirmeyi kaçıran 3.sınıf öğrencileri, eğitim-öğretim dönemi başında bulundukları il ya da ilçe spor müdürlüklerine başvurarak testlere belirlenen tarihler içinde katılma imkânına kavuşabilir.

Testler Başarı İle Geçenleri Nasıl Bir Süreç Bekliyor?

Testler sonunda spora yatkın bulunan öğrenciler, yaklaşık 10 ay süren bir eğitime tabi tutulurlar.Eğitim sonunda yapılacak kapsamlı testler sonrasında da bu öğrencilerin hangi spor dalına yatkın oldukları belirlenir ve bu süreden sonra artık yatkın oldukları spor dallarına özgü eğitimler ile spor yaşantıları başlamış olur.

 PROGRAM TANITIM VİDEOSU 

 

Bizi Takip Edin :)))

yetenektaramasi.gsb.gov.tr 

x.com/yetenektaramasi

youtube.com/yetenektaramasi.gsb

facebook.com/yetenektaramasi.gsb