8-14 Ekim 2018 tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında  Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Şampiyonlar Ödül Töreni” Yaşar Doğu Spor Salonunda yapıldı.
  Şampiyonlar Ödül Töreni Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya,  Spor Genel Müdürü  Mehmet Baykan , Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Federasyon Başkanları, Daire Başkanları, İl Müdürü Gürhan Yıldız , Şube Müdürleri , Sporcu aileleri , Gençlik Merkezleri üyeleri ve İl Müdürlüğü personelinin katılımı ile gerçekleşti.
  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı marşının ardından açılış konuşması için kürsüye gelen İl Müdürü Gürhan YILDIZ konuşmasında “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ile ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftası her yıl olduğu gibi bu yılda tüm yurdumuzda çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Spor kültürünün daha iyi kavranması yönünde gençlere ışık tuttuğuna inandığımız bu anlamlı haftamızı herhangi bir maddi karşılık gözetmeksizin tamamen amatör ruhla mücadele eden tüm spor sevdalılarına armağan ediyorum.”dedİ. İl Müdürü Yıldız’ın konuşmasının ardından Cansu Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi farklı yörelerden hazırladığı gösterilerini sundular.  Gösterilerin ardından “Şampiyonlar Ödül Töreni” ne geçildi.
   Törende öncelikle geceye katkı sağlayan sponsorlara ödülleri verildi. Törenin Ana Sponsoru Ankara Büyükşehir Belediyesi ve diğer sponsorlara ödülleri Spor Eğitim Daire Başkanı Selçuk Çebi tarafından verilirken, Yılın Antrenörü Abdullah Çakmar ve Yılın Spor Kulübü seçilen ASKİ Spor Kulübü’nün ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Ahmet Akın verdi.
“Şampiyonlar Ödül Töreni”nde tek tek podyuma çıkan sporculardan İbrahim Ahmet Acar, Enes Özdemir, Şevval İlayda Tarhan ödüllerini Spor Genel Müdürlüğü İdari Mali İşler Daire Başkanı Yaşar Aksoy , Nesim Turan , Abdullah Öztürk , Süleyman Vural, Besra Duman ve Zeliha Ağrıs’ın ödülleri Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya tarafından verildi..
 Mehmet Serkan Serpici , İlhan Çıtak, Muhammed Akdeniz ve Onur Arı ödüllerini Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın elinden aldı. Törende ödüle layık görülen Olimpiyat 2.si , Dünya ve Avrupa Şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp kampta olması nedeniyle  törene katılamazken kendisi için hazırlanan video sunumu salondan büyük alkış aldı.
 Törenin son ödülü Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu güreşçimiz Taha Akgül’e verildi . Alkışlar içinde podyuma çıkan Taha Akgül ödülünü Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın elinden aldı. Şampiyonlar Ödül Töreni geceye katılan protokol, sporcular ve ailelerinin birlikte fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Basında Şampiyonlar Ödül Töreni
Ödül Töreni Video Linki
https://www.youtube.com/watch?v=vWg7qsNk2GM

FOTOMAÇ
https://www.fotomac.com.tr/genel/2018/10/16/sampiyonlar-odul-toreni
CNNTÜRK
https://www.cnnturk.com/sampiyonlar-odul-toreni
TRTSPOR
https://www.trtspor.com.tr/haber/diger-sporlar/sampiyonlar-odul-toreni-169838.html
FANATİK
https://www.fanatik.com.tr/sampiyonlar-odul-toreninde-oduller-dagitildi-2017732
STAR
https://www.star.com.tr/yerel-haberler/sampiyonlar-odul-toreni-3653549/