Türkiye Özel Sporcular Federasyonu, Etimesgut Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüz ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve arasında "Engelleri Sporla Aşıyorum" projesi işbirliği protokolü yapıldı.

Protokole Etimesgut Kaymakamı Fuat GÜREL, Türkiye Özel Sporcular Asbaşkanı Ensar KURT, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer YILDIRIM ve değerli okul müdürleri ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleşti. Türkiye Özel Sporcular Asbaşkanı Ensar KURT, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer YILDIRIM ve Etimesgut Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hamza GÜNEŞ arasında 09.10.2017 tarihinde protokol imzalandı.

Bu protokolün amacı Etimesgut İlçesinde bulunan; down  sendromlu, otistik ve mental çocuk ve gençlerimizin kişisel gelişimine destek olmak, sporla tanıştırarak bedensel, zihinsel ve sosyal yönden gelişimlerine ve değişimlerine katkı sunmak ve ülkemizi ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil edecek “Paralimpik Milli Sporcular”  yetiştirmek ve Bu projeyle  12-17 yaş aralığında bulunan çocuk ve gençlerimizin tespit edilmesi ve atletizm sporu yapmalarını sağlamaktır.

Projeye atletizm branşıyla start verilmiş olup ilerleyen dönemlerde Masa Tenisi ve Yüzme branşlarıyla devam edilecektir.