Türkiye Oryantiring Federasyonu ve  Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce  ortaklaşa düzenlenen '’Üç Kuşak El Ele Oryantiring Yarışları', 23 Mayıs Cumartesi günü saat: 11.00’de Göksu Parkı'nda  başlayacaktır.


Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu: ‘’Bu yıl ilk defa  yapılacak yapılacak olan  yarışmalara 300 sporcunun katılacağını söyledi. Oryantiring bir çok Avrupa ülkelerinde ilköğretim okullarında ders olarak okutulmaktadır. Neredeyse her okulun her mahallenin bir Oryantiring Kulübü ve takımı bulunmaktadır. Bir dershane, okul binası, okul bahçesi, küçük bir park alanı bile Oryantiring parkuru olabilmektedir. Harita, pusula ve bunların birlikte kullanımı ile yön bulma bilgilerinin verildiği ve uygulamalarının yapıldığı bu dersin çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimini olumlu yönde etkilediği, karar verme mekanizmalarını
 geliştirdiği, kendilerine güven duygusunu ve kendisini ifade etme yeteneğini artırdığı tespit edilmiştir.

Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan 'Yarınlarımız Sporla Buluşuyor' projesi kapsamında daha önceden imzalanan protokolle;  ana okulu, ilkokul ,ortaokul ve lise öğrencilerinin yanında bir ebeveyn alarak yarışmalara katılabilirler. Milli Eğitim kanalıyla böyle bir projenin bize gelmiş olması bizleri çok sevindirdi. Çocuklarımızın, gençlerimizin, ebeveylerin spor yapmasına ortam hazırlamak federasyonların görevleri arasındadır. Federasyon olarak bu tür projelere destek vermeye her zaman hazırız.