Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'Beraber Yürüyelim' etkinliği Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti.

Bahçelievler 7. Cadde'de başlayan ve Anıttepe Sağlıklı Yaşam Koşu Parkurunda sona eren yürüyüşe Ankaralıların ilgisi büyüktü. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na yürüyüşte sanatçı Haluk Levent, milli halterci Halil Mutlu ve genç gönüllüler eşlik etti.


Etkinlik alanında açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Kasapoğlu, kendileriyle yürüyen herkese teşekkür ederek “hedefimiz sporu günün bir anında yapabileceğimiz bir alışkanlık haline getirmek, spor kültürünü yaymak” diye konuştu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Spor bizim yapmamız gereken ve sahip olmamız gereken bir alışkanlık. Bunun için her türlü imkanımız var. Tüm halkımızı tesislerimize davet ediyorum. Ülkemizdeki spor tesislerinin kalitesi ve yeniliği inanın hiçbir ülkede yok. Son 18 yılda gerçekleşen spor devrimi devasa nitelikte. Bizim yarınlarımız, her şeyimiz gençlerimiz. Gençlerimizi sporla iç içe yetiştirmemek için hiçbir bahanemiz yok.”

Bakan Kasapoğlu konuşmasının ardından alanda kurulan stantları gezerek, etkinliklere katılan gençlerle sohbet etti.