Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çocukların ve gençlerin sporla tanışması amacıyla her yıl düzenlenen İl Spor Merkezleri ( Yaz Spor Okulları ) açılış töreni  Ziya Ozan Yüzme Kompleksinde yapıldı.  

   Aynı zamanda Spor Genel Müdürlüğü’nün 79. Kuruluş  yıl dönümünün de kutlandığı  törenin açılış konuşmasını İl Müdürümüz Gürhan YILDIZ yaptı. YILDIZ konuşmasında, Spor Genel Müdürlüğü’nün kuruluş amaçlarından birisinin vatandaşlarımızın spor yapmalarını temin ve teşvik etmek olduğunu belirterek, İl Müdürlüğü olarak  gayelerinin gençlerimizin serbest zamanlarında  spor yapmalarını sağlamak, iş ve okul dışında sarf ettikleri enerjilerinin  sportif faaliyetlere yönelmesi hususunda çalışmalar yapmak ve bu yolla yetenekli, ümit var eden sporcuları tespit ederek  uygun alanlara yönlendirmek  olduğunu ifade ederek, Yaz Spor Okullarında yer alacak öğrencilere ve antrenörlere başarılar diledi.   
   Yaz Spor Okulları kapsamında İl Müdürlüğümüze bağlı 31 tesiste, 85 antrenör  rehberliğinde  24 branşta  etkinlikler yürütülecektir. Bu zamana kadar yaklaşık 7000 öğrencinin kaydı yapılmıştır ve kayıtlar devam etmektedir. Vatandaşlarımız konuyla ilgili gerekli bilgileri 309 21 00/118-128-178 no’lu telefondan alabilirler. 
   Açılış töreninde folklor gösterilerinin yanı sıra otistik öğrencilerin koşu ve yüzme yarışmaları yapıldı. Bu sporcularımızın mücadelesi izleyicilerden büyük alkış aldı. Bunun yanında kule atlama ekibinin gösterileri de büyük beğeni topladı.  Tören toplu resim çekimiyle sona erdi.