Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası'nda mücadele edecek milli takım kafilesi, otobüsle 30 Ağustos'ta Makedonya'nın Strumica kentine hareket etti.

 

Oryantiring Milli Takımı, 08-11 Eylül'de yapılacak Güneydoğu Avrupa  Şampiyonası'na katılmak için Makedonya'ya gitti. Strumica kentinde gerçekleştirilecek ve 11 ülkenin katılacağı Güneydoğu Avrupa  Oryantiring Şampiyonası'nın hazırlıklarını Balıkesir'de  yapılan kampla tamamlayan milli takım, organizasyona katılmak için otobüsle Makedonya'ya hareket etti. Kafile başkanlığını Türkiye Oryantiring Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İlker Burgaç'ın yaptığı milli takımda, 32 sporcu bulunuyor.Bu arada yine Strucima kentinde yapılacak ve kulüp sporcularının katılacağı Strucima Open yarışmaları için de üçüncü kafilenin sabah saatlerinde Ankara'dan otobüsle Makedonya'ya hareket ettiği bildirildi.Sabah yola çıkan kafileyi, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç.Dr. Tekin Çolakoğlu ve Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Dr. Burhan Başoğlu uğurladı.

 

Federasyon Başkanı Tekin Çolakoğlu yaptığı açıklamada, "Yurt dışı tecrübesi sağlamak için kafilelerle uluslararası yarışmalara küçük yaştaki sporcularımızı daha önceki yıllarda gönderdik. Geçen yıl bu sayı kafile sayımız 2 otobüstü, bu sene 3 otobüs bu uygulamamız devam ediyor ve ilerleyen yıllarda artarak devam edecek. Eğitim ve altyapıya vereceğimiz destek de artarak devam edecek. Milli takımlarımızın uzun vadedeki başarılarını garantilemek için sıkı bir duruş sergilememiz, altyapıya önem vermemiz ve sabırla nakış işler gibi tek tek çocuklarımızla ilgilenmemiz gerekiyor" diyen Tekin Çolakoğlu, oryantiringde kalıcı başarılar elde etmenin altyapıya verilen değerle doğru orantılı olduğunu kaydetti."

 

Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Burhan BAŞOĞLU 30 Ağustos’ta Mekedonya’nın Strumice kentinde yapılacak olan Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası için Milli Takımımıza başarılar diledi.