Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Çankaya Gençlik Merkezimizin koordinatörlüğünde Ankara Gençlik Merkezlerimizin katılımı ile 57. Alay Çanakkale Şehitleri vefa yürüyüşü ve Anma programı 1100 gencimizin katılımıyla büyük bir coşku içerisinde gerçekleşti.

            25 Nisan 2016 Pazartesi günü Tacettin-i Veli Camii ve çevresinde bulunan camilerimizde sabah namazı öncesinde toplanan gençlerimiz Altındağ Müftüsü Enver TÜRKMEN beyin anlatımı ile Çanakkale vaazını dinlediler. Kılınan sabah namazı sonrası Çanakkale 57. Alay şehitlerimizin şehadet günü içtikleri buğday çorbasını içen gençlerimiz ardından Cebeci Askeri Şehitliğine doğru yola çıktı.

Ankara halkının teveccühünü ve övgüsünü alarak tekbirler, Salavatlar ve sloganlar eşliğinde Talat Paşa Caddesi, Konservatuar Kavşağı, Dikimevi kavşağı sonrası Mamak Caddesi üzerinden 2500 metre yürüyerek Cebeci Askeri Şehitliğine ulaşan gençlerimiz burada saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın okunması sonrasında Gençlik Hizmetleri Şube Müdürümüz Fatih KONUKSEVER’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasını dinledi.  Gençlerin duygu seline neden olan Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası Mamak Müftülüğü İmam Hatibi Hüdaverdi ÖĞÜN tarafından şehitlerimiz için yapılan dua ile eller semaya kalktı.

Çankaya Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet ÖZKAN tarafından Cebeci Askeri Şehitliği hakkında kısa bilgilendirme sonrası katılımcı tüm gençlerin Şehitlikte bulunan 945 şehidimizin kabrini ziyareti ile 57. Alay ve Çanakkale Şehitleri anma programı sona erdi.

57. Alay Çanakkale Vefa Yürüyüşü Programımıza Beypazarı,  Polatlı, Kızılcahamam, Akyurt ve Ayaş ilçelerimizden katılan gençlerimize yürüyüş sonrasında Ankara Kalesi ile başlayan Hacı Bayram-ı Veli Camii ve Türbesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Müzesi, Millet Camii ve Tabiat Tarihi Müzesi ile Enerji Parkı ile devam eden bilgilendirici güzel bir gezi gerçekleştirildi.

Ankara Gençlik Merkezleri ailesi olarak gençlerimize katılımları, ilgi ve alakaları sebebiyle ayrıca teşekkür ederiz.