Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü , Ankara Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi ortaklığından hazırlanan proje ile madde bağımlısı olan 18-65 yaş arası bireylere  spor egzersizi yaptırılarak madde bağımlılığından uzaklaştırılması planlanmaktadır.

Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü , Ankara Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi ortaklığında 10 Şubat 2015 tarihinde imzalanan protokol ile Mart 2015 - Şubat 2016 tarihleri arasında 30 madde bağımlısı birey ile haftada 3 gün İl Müdürlüğümüz Spor Tesislerinde   spor egzersizi çalışması yapılacaktır.

Proje ile  ilgili  İl Müdürü Dr. Burhan Başoğlu" Madde Bağımlılığı son yıllarda büyük bir halk sağlığı sorunu haline gelmiştir. Bu kapsamda proje ortaklarımız  Ankara Üniversitesi be Atatürk Üniversitesi  ile madde bağımlısı bireylerimizi spor eğrezsizi ile bu bağımlılıktan uzaklaştırmak için çalışmalar başlatmış bulunmaktayız.

Bilindiği gibi düzenli bir egzersiz programı sadece kalp-solunum , dayanıklılık ve esneklik özellikleri değil , bunların ötesinde bireyin günlük aktivitelerinin , fiziksel uygunluk ve sağlığının gelişmesinde de vazgeçilmez bir öneme sahiptir.  Egzersiz tedavisinin maliyetinin  düşüklüğünün yanı sıra etkili bir uygulama olduğunu da düşündüğümüzde  madde bağımlısı bireyler için bu hastalıktan uzaklaştırmak için iyi bir yöntem olduğunu düşünmekteyim. İmzalanan bu protokolle birlikte yapılacak çalışmalarda ekip arkadaşlarımıza kolaylıklar ve başarılar diliyorum." dedi.