Ankara Valiliği ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ortaklığında Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yürütücülüğünde Yüzyıl Penceresinden “Gençlik Merkezlerine Genç Bir Bakış Proje Çalıştayı” düzenlendi.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Çalıştay, Türkiye’nin yedi bölgesinden Ankara’ya üniversite eğitimi almak için gelen 18-25 yaş aralığındaki 40 gencin katılımı ile 26-28 Kasım 2021 tarihleri arasında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirildi.

Proje kapsamında gerçekleştirilen Çalıştay programında gençlerimiz tarafından;

  • 21. Yüzyıl becerilerinin tanımlanması ve çağımız açısından önemi,
  • 21. Yüzyıl becerilerinin kazanımı konusundaki sorunların tespit edilmesi,
  • 21. Yüzyıl becerilerinin kazanımı konusundaki sorunların çözümüne yönelik çözüm önerileri üretilmesi,
  • 21. Yüzyıl becerilerinin gençlik alanında hizmet veren kurumlarda edinimine yönelik alternatif uygulama önerileri geliştirilmesi ve gençlik politikaları oluşturulması sağlandı.

 

Gençlerin konu ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiği Çalıştayda Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Tarık KARKINÇAM da konuyla ilgili olarak gençlerle istişarede bulundu.

Çalıştay kapsamında gençler Erasmus+ Fırsatları, Youthpass, Europass, CV Hazırlama ve Bilgilendirme Politika Reformu Yapılandırılmış Diyalog vb. konular hakkında da bilgilendirildiler.

01.12.2020-31.05.2022 tarihleri arasında uygulanacak olan Projenin zirve programının Şubat 2022 ayında gerçekleştirilmesi ve gençlerin zirve kapsamında gençlik alanındaki karar vericiler ile biraya getirilerek fikir ve önerilerini sunmaları amaçlanmaktadır.