Pursaklar Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü,Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pursaklar Belediye Başkanlığı Ortak Projesi olan  Yaz Doğa Kampı Haziran ve Ağustos Aylarında Kızılcahamam ilçesinde gerçekleştirildi.

Pursaklar da ikamet eden 13 - 18 yaş grubundaki çocuklarla ormanlık alanda çadır kampı yaparak;  kendi başına iş yapabilme, arkadaş edinme, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma duygularını kazandırarak aynı zamanda kişisel becerilerini artıracak çeşitli eğitimlerle destekleme amaçlı yapılan kampa Başarılı Sporcular, lise öğrencileri ve Pursaklar Müftülüğünün belirlediği kuran kursu öğrencileri katıldı.

Haziran  - Ağustos aylarında ikişer  grup halinde yapılan kamplarda gençler sportif turnuvalar,doğa gezileri , kitap okuma saatleri, kültürel ve geleneksel oyunlar oynayarak verimli bir kamp dönemi geçirmişlerdir.

Pursaklar Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Alpaslan Yalçınkaya yaptığı açıklamada" Pursaklar'da ikamet eden gençlerimizle yaz döneminde  Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkında gerçekleştirmiş olduğumuz Yaz Doğa Kampının çok faydalı ve verimli geçtiğini düşünüyorum. . İlkini gerçekleştirdiğimiz kampımızı önümüzdeki yıl ve sonraki yıllarda da düzenlemeyi planlamaktayız. Kampı düzenlememizde yardımlarını esirgemeyen Pursaklar Belediye Başkanlığımıza , İl Milli Eğitim İlçe Müdürlüğümüze ve İlçe Müftülüğümüze katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum " dedi.