Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Hamburg Eyaleti Gençlik Kurumları tarafından düzenlenen “Türkiye-Almanya Uzman Değişim Programı” Ankara’da başladı.

Türkiye ve Almanya birlikteliğinde 1994 yılında imzalanan “Gençliğe Yönelik Politikalarda İşbirliği Hakkında Protokol" çerçevesinde hayata geçirilen “Türkiye-Almanya Uzman Değişim Programı” 27 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde Ankara’nın ev sahipliğinde yapılıyor.

Program kapsamında Almanya’dan gelen 12 kişilik uzman heyet, gençlik ve spor konularında imza atılan proje ve faaliyetler hakkında bazı bilgiler edinmek üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez Binası’na da ziyaretlerde bulundu.

Projeler hakkında detaylı bilgi alan heyet,  gençlik liderleri eşliğinde engelliler hakkında farkındalık ve bilinç oluşturma amacıyla düzenlenen empati atölyesine de katıldı.

“Projelerimizin Uluslararası Boyutta Tanıtılması Olumlu Bir Gelişme”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, incelemelerin ardından heyetle kısa bir görüşme yaparak,  değerlendirmelerde bulundu.

Almanya ile  kurulan temasların her alanda arttığına dikkati çeken 
Bakan Çağatay Kılıç,  “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak özellikle son dönemlerde çok sayıda proje ve faaliyete imza atarak hem genç kardeşlerimize hem de sporcularımıza önemli bir yol haritası çiziyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu projeleri, uluslararası boyutta da tanıtılmasının ülkemiz için olumlu bir gelişme olduğunu düşünüyorum” dedi.