‘’ÖNCÜ ANKARA (ENTEGRE ENGELLİ SPORCU DESTEK BİRİMİ)’’ PROJEMİZ ANKARA KALKINMA AJANSI TARAFINDAN ONAYLANDI

Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yürütücülüğünde yapılan ’Öncü Ankara ( Entegre Engelli Sporcu Destek Birimi )’’ projemiz, daha önce Ankara Kalkınma Ajansınca onaylanarak gerçekleştirmiş olduğumuz ‘’Ankara Engel Tanımaz’’ projemizin devamı niteliğinde olup, Türkiye’de ilk defa Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğümüz tarafından oluşturulacak olan engelli destek birimi merkezimizde engelli bireylere proje kapsamında daha önce belirlediğimiz spor branşlarında ön beceri eğitimi verildikten sonra o branşlarda ki spor alanlarına yönlendirilebilmeleri öngörülmüştür.

Dolayısıyla yeni açmak istediğimiz merkezimizde psikolog, özel eğitim uzmanları, sosyal hizmet uzmanları, psikiyatrisler ve antrenörler eşliğinde engelli bireylere, gene merkezimizde kuracağımız standartlardan daha küçük (minyatür) olarak oluşturacağımız spor sahalarımızla bu ön beceri eğitimini tamamlayan engelli bireylerin standart spor alanlarına yönlendirilebilmeleri sağlanacaktır.

Burada  Amaç engelli bireylerimizin hangi spor branşına daha yatkın olduklarını daha profosyonel bir şekilde tespit ederek onlara o branşlarda ön beceri eğitimi kazandırabilmektir. Böylelikle dezavantajlarından dolayı yapmakta zorlanıp sağlık yönünden de kendileri adına risk taşıyan spor branşlarını yanlışlıkla yapmalarının önüne geçip aynı zamanda gerçek kabiliyetlerinin daha profosyenel bir şekilde saptanarak o branşlarda engelli performans sporcularının yetiştirilebilmesini sağlamaktır.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından onaylanan bu projemiz Ajans tarafından bu dönem onaylanan en yüksek bütçe ile  desteklenen proje olarak en ön safta yerini almıştır.

ÖNCÜ ANKARA projemiz 18 Aylık bir süreyi kapsamaktadır. Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak temennimiz bu projemizin kendi ismi gibi bütün Türkiye’ye öncülük yaparak bu merkezlerin 81 ilde kurulması yönündedir.