104 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında Allah'u Ekber Dağlarında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik'i anmak için Ankarada 7'den 70'e her yaştan yaklaşık 1500  kişi  `Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’nde buluştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızca organize edilen ve 81 ilde ayni anda başlayan yürüyüş Yahyalar Merkez Camisinde başlayıp Karşıyaka Mezarlığı  Polis Şehitliğinde sona erdi.Yürüyüş Gençlik ve Spor İl Müdürü  Ferhat Türkoğlu , Şube Müdürleri,  Gençlik Merkezi Müdürleri, sporcular , öğrenciler , gençlik merkezi üyeleri ve  vatandaşımızın katılımı ile gerçekleşti.

Polis Şehitliğinde düzenlenen anma töreni Etimesgut Müftülüğü Din  Hizmetleri Uzmanı Hikmet Kıratlı’nın şehitlerimiz için okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından İl Müdürü Ferhat Türkoğlu şehitlerimizi anma konuşmasını gerçekleştirdi.

İl Müdürü Türkoğlu konuşmasında “
Tam 104 yıl önce, 1914 senesini 1915’e bağlayan ve Sarıkamış Harekâtı olarak bilinen, 90 bin kahraman Osmanlı askerinin, Allahuekber Dağlarında, şehit düşmesinin sene-i devriyesindeyiz.  Böyle önemli bir günde bir asır önce ecdadımızın yaptığı kahramanlığa karşı sizlerde  aynı ruhla ve anlayışla bu yürüyüşü gerçekleştirerek şehitlerimizin ruhlarını şad ettiniz. Tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu önemli program vesilesiyle soğuk ve zorlu bir dönemde, muhabere esnasında çarpışarak ya da donarak veya hastalanarak şehit düşen her ferdimize Allahtan rahmet diliyor, askerlerimizin o gün göstermiş olduğu olağanüstü fedakârlıklarından ötürü minnettar olduğumu ifade etmek istiyorum.”dedi.

İl Müdürü Türkoğlu’nun konuşmasının ardından Hafız Mehmet Öz’ün şehitlerimiz için yaptığı duaya  binlerce genç yürekten amin dedi. Tören sonunda İl Müdürü Ferhat Türkoğlu  katılımcılara sıcak çorba ikramında bulundu. Tören 15 Temmuz Şehitliği ziyareti ile sona erdi.