Bu yıl 83.sü düzenlenen 27 Aralık Büyük Atatürk Koşusu'nu kadınlarda Elif Karabulut Dağdelen erkeklerde ise Ramazan Baştuğ kazandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 99. yılı etkinlikleri kapsamında, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu  tarafından düzenlenen koşunun startını Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi.

Dikmen Keklikpınarı'ndan başlayan 10 bin 800 metrelik yarış, Dikmen Caddesi, Cevizlidere Caddesi, Türkocağı Caddesi, Gençlik Caddesi ve Anadolu Meydanından devam ederek  Ankara Garında sona erdi. 1487  sporcunun yarıştığı organizasyonda birinciliği kadınlarda Elif Karabulut Dağdelen erkeklerde ise Ramazan Baştuğ  elde etti.

Dereceye giren sporcular için ödül töreni Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşti.  Yarışı ilk 6 sırada tamamlayan atletler İl Müdürlüğü tarafından kupa ve madalya, Atletizim Federasyonu tarafından para ve  Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından altınla ödüllendirdi.

Dereceye giren sporculara ödülleri Ankara Vali Yardımcısı Fatih  Kaya , Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar ve ASKF Genel Sekreteri Abdullah Albunar tarafından veridi.