Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nde Down Sendromlu Özel Sporcular Futsal Milli Takımı ile maç oynadı.

Ankara 19 Mayıs Stadı dış sahalarda oynanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın başlama vuruşunu yaptığı müsabakada Down Sendromlu Özel Sporcular Futsal Milli Takımı, bakanlar, bakan yardımcıları, milletvekilleri ve basın mensuplarından oluşan takımı 9-4 mağlup et

Karşılaşmayı Spor Toto Süper Lig hakemlerinden Ali Palabıyık yönetirken, Palabıyık'ın yardımcılıklarını günün anısına kadın hakemler Kübra Çetinkaya ve Havva Nur Demir yaptı.

Milli takım sporcuları, maçtan önce asker selamı vererek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan güvenlik güçlerine destek verdi.

İki takım da sahaya üzerinde "Kalbimizle Dualarımızla Mehmetçiğin Yanındayız" ve "Sporla Hayata +1 Farkla 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü Kutlu Olsun" yazılı pankartlarla çıktı.

Müsabaka sonrasında  Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, güçlü bir rakiple mücadele ettiklerini ve bozguna uğradıklarını söyledi. Karşılaşma sonrasındaki ödül töreninde konuşan Bakan Bak, milli sporcuların 15 gün önce kendilerine meydan okuduğunu belirterek, "Bizi maça davet ettiler. Maç tekliflerini kabul ettik. Burada bizi yendiler. Bizimle antrenman maçı yaptılar. Karşımızda çok güçlü bir rakip vardı. Özel sporcular bizi bozguna uğrattı diyebiliriz." diye konuştu.

Organizasyona Bakanların yanı sıra Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya ve bazı milletvekilleri katıldı.