Ankara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümü kutlamaları kapsamında  düzenlenen “BİR HİLAL UĞRUNA” adlı program Gençlik Hizmetleri  Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tayyip Kahyaoğlu, İl Müdürü Gürhan Yıldız, Eğitim Kültür ve Araştırma Daire Başkanı Erkan Şamiloğlu , Şube Müdürleri , İl Müdürlüğü personeli ve Gençlik Merkezi üyelerinin katılımı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonunda gerçekleşti.

Program Burhan Esen , Erdem Esen ve İsa Karaca’dan oluşan Sela grubunun Sela okuması ile başladı ve  Hafız Üzeyir Gür ‘ün Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Çanakkale Destanının da , 15 Temmuz Hain Darbe giriişiminde  ve Afrin’de Zeytin Dalı Harekatında şehit düşen askerlerimiz ve sivil vatandaşlarımız anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep birlikte okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri Genel Müdür yardımcısı Mehmet Tayyip Kahyaoğlu programın selamlama konuşmasını gerçekleştirdi.

Program Sunucusu Muhammed Kaya’nın Çanakkale Zaferinde yaşanan Canberk Hikayesi katılımcılara duygulu anlat yaşattı. Gençlerin sloganları ile kabaran duygulara Sanatçı Rıdvan Adede’nin seslendirdiği kahramanlık türküleri de eklenince salonda coşkulu anlar yaşandı. Program Meddah Mehmet Dindar’ın Kınalı Kuzular konulu tiyatro gösterisi ile son buldu.

Program sonunda bu anlamlı günde emeği geçen katılımcılara  plaket takdim töreni gerçekleşti. Katılımcılara plaketleri  Gençlik Hizmetleri  Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tayyip Kahyaoğlu, İl Müdürü Gürhan Yıldız ve  Eğitim Kültür ve Araştırma Daire Başkanı Erkan Şamiloğlu tarafından verildi.