Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Hayallerini Sahneye Taşı” adlı  Gençler Arası Tiyatro Yarışması Ankara finali 6 Mart 2018 tarihinde Gençlik Parkı Necip Fazıl Kısakürek salonunda gerçekleştirildi.

Her yıl düzenlenen yarışma bu yıl “Vatan Sevgisi” teması ile 14- 29 yaş grubunda gençlerin katılım gerçekleştirildi. Kendilerinin yazmış oldukları senaryoları 8-15 dakika arasında sergileyen gençler bir şeyler üretmenin ve sonuçlarını görmenin mutluluğuna ulaştı.

Yarışmaya ev sahipliği yapan Sincan Gençlik Merkezi ve Batıkent Gençlik Merkezi gün boyunca katılımcılara kendi evlerinde oldukları hissiyatını yaşattılar. Yarışmaya; Çankaya Gençlik Merkezi “Vatan Sevgisi” , Gölbaşı Gençlik Merkezi “Bu Vatan Satılık Değil ve Her Şey Vatan İçin”, Yenimahalle Gençlik Merkezi “Şehit Doğmak”,  Beypazarı Gençlik Merkezi “Vatanım Uğruna”, Şereflikoçhisar Gençlik Merkezi “Ölümsüz Kahramanlar”, Keçiören Gençlik Merkezi “Vicdan Zaferi Kudüs”, Batıkent Gençlik Merkezi “Türkçe Konuşun” adlı oyunları ile katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Yayın Yönetmeni Sayın Okan Özbay, Keçiören Belediyesi Tiyatro Oyuncusu Sayın Gamze Karababa ve Başkent Tiyatroları Oyuncusu Ömer Faruk Nas’tan oluşan jüri heyetinin verdiği puanlar sonucunda;  Yenimahalle Gençlik Merkezi “Şehit Doğmak” adlı oyunları  birinciliğini  elde etti.

Bu sonuçların ardından Yenimahalle Gençlik Merkezi  12 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan İç Anadolu Bölge finalinde ilimizi temsil etmeyi hak kazandı. Yenimahalle Gençlik Merkezimize bölge finalinde başarılar diliyoruz.