Türkiye Özel Sporcular Federasyonu, Etimesgut Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan  "Engelleri Sporla Aşıyorum" projesi hayata geçiyor.

Proje kapsamında Etimesgut İlçesinde bulunan  down sendromlu, otistik ve mental öğrencilerin bulunduğu 11 Lise, 2 Özel Eğitim İş Uygulama Okulu ve 35 Ortaokul İlçe Spor Müdürlüğü sporcu tarama ekibi tarafından ziyaret edilerek özel sporcu taramaları yapıldı.

Yapılan tarama çalışmaları  sonucunda 12-17 yaş aralığında belirlenen özel çocuk ve gençlerimizin test ve ölçümleri Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı personellerince yapıldı.

Test ölçüm çalışmaları   SGM Sağlık İşleri Daire Başkanı Adnan Hasanoğlu, Özel Sporcular Fed. Asbaşkanı Ensar Kurt, Özel Sporcular Fed. Genel Sek. Adnan Öztürk, Etimesgut İlçe Milli Eğt. Müd. Ayfer Yıldırım, Etimesgut İlçe Spor Müd. Hamza Güneş,Tohm Koordinatörü Ali Sosanoğlu, Özel sporcularımızın velileri, beden eğitimi öğretmenleri katılımı ile gerçekleşti.

İlçe Müdürü Hamza Güneş yaptığı açıklamada “Özel çocuk ve gençlerimizin kişisel gelişimine destek olmak, sporla tanıştırarak bedensel, zihinsel ve sosyal yönden gelişimlerine ve değişimlerine katkı sunmak ve ülkemizi ulusal ve uluslararası müsabakalarda temsil edecek “Paralimpik Milli Sporcular”  yetiştirmek amacıyla planlan projede  gerekli tarama çalışmaları tamamlanmıştır . Antrenmanlar önümüzdeki günlerde başlayacaktır. Tüm özel sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.