15 MAYIS GENÇLİK HAFTASI TÖRENLERİ

15-21 Mayıs 2020 tarihleri arasında kutlanan “Gençlik Haftası” açılış töreni İl Müdürü Mustafa Çelik'in Ulus Atatürk Anıtına çelenk sunumu, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe dikkate alınarak düzenlenen törene, şube müdürleri ve gençlik liderleri de katıldı. Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında çelenk sunma töreni 25 ilçemizde eş zamanlı gerçekleşti.

19 MAYIS RESMİ TÖRENİ ANITKABİR’DE

19 Mayıs 1919’un 101’inci yıldönümü için ilk resmi tören Anıtkabir’de düzenlendi. 
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, beraberindeki heyetle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen törene katıldı.

 Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığındaki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Kasapoğlu'nun, mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından Bakan Kasapoğlu, Misak-ı Milli Kulesi'nde bulunan Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. 

19.19’ da İSTİKLAL MARŞI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında milli sporcularla saat 19.19'da İstiklal Marşı'nı okudu. Bakan Kasapoğlu, Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleştirilen etkinliğe Ankara'da Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) katıldı. Saatler 19.19'u gösterdiğinde Bakan Kasapoğlu ve 27 milli sporcu, İstiklal Marşı'nı coşkuyla söyledi.

BAYRAM COŞKUSU EVLERE TAŞINDI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında “Halka Ortak Spor Yaptırma” etkinliği ile bayram coşkusu evlere taşındı.

Altındağ, Mamak ve Yenimahalle ilçelerinde düzenlenen etkinliklerde Ankara Motorcular Derneği’ne bağlı yaklaşık 50 motosiklet tutkunu eşliğinde kortej düzenledi.

Kadın, erkek, yaşlı, genç birçok motosiklet severin dahil olduğu etkinlikte, katılımcılar motosikletlerini Türk bayrağı ile donattı. Kornolar eşliğinde yola çıkan grup, güzergah üzerinde pencere ve balkonlardaki vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü antrenörleri tarafından, korona virüs dolayısıyla evlerinden çıkamayan vatandaşlar basit düzeyde egzersiz hareketleri yaptırıldı. Vatandaşlar balkonlarında bir yandan bayram coşkusunu yaşarken bir yandan da spor yapmanın keyfini yaşadılar. Gün boyu farklı saatlerde gerçekleşen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

ONLİNE ŞAMPİYONLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında “Evde Kal Hareketsiz Kalma” sloganı ile düzenlenen Online Taekwondo Poomse, Karate Kata, Satranç ve E-Spor turnuvaları yapıldı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle sporcularımızın evlerinden online olarak katıldıkları turnuvaları İl Müdürü Mustafa Çelik’te yakından takip etti. İl Müdürü Çelik, turnuvalar sonunda dereceye giren sporculara ödüllerini evlerine giderek takdim etti.

1919 FİDAN FİDAN DİKİMİ

Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Ankara Elmadağ’da Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait alanda fidan dikimi gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımları ile gerçekleşen “1919 Fidan” dikimi etkinliğine gençlerimizle birlikte iştirak etti.